Swoertje en het geheim van de Smid

ERMELO – Wie houdt van archeologie en alles wil weten over het werk van archeologen kan tijdens de Herfstvakantie terecht in museum Het Pakhuis. Woensdagmiddag 18 oktober komen om 14 uur regioarcheoloog Maarten Wispelweij en archeoloog van de gemeente Apeldoorn Masja Parlevliet naar Ermelo. Zij zullen alles uitleggen over hun vak en Masja zal voorlezen uit haar kinderboek Swoertje wroet in vroeger: Het geheim van de smid’. Dit boek is vorige week uitgekomen.

Masja Parlevliet maakte met haar vader Nico twee schitterende prentenboeken over Swoertje, een zwijntje. Het nieuwste boek heeft als thema de grootschalige ijzerindustrie die in de Middeleeuwen plaatsvond op de Veluwe en waar ook nu nog veel archeologische sporen van te vinden zijn. Naast het verhaal is het ook een zoekboek en een educatief boek met weetjes en feitjes in één. En dat zijn ook precies de ingrediënten van deze middag in het museum.

Vroeger

Het boek is de tweede in de reeks 'Swoertje wroet in vroeger'. In het eerste boek gaat Swoertje op ontdekking tussen de grafheuvel op de Veluwe. Benieuwd geworden naar Swoertje en zijn avonturen? Kijk dan eens op www.swoertje.nl. De boeken zijn ook te koop in museum Het Pakhuis.