Jonge uitlopers moeten worden verwijderd

ERMELO - Op zaterdag 4 november organiseren Progressief Ermelo en ChristenUnie Ermelo voor de zesde maal de Ermelose Natuurwerkdag. Net als vorig jaar doen de twee Ermelose partijen dit samen met de werkgroep Landschapsbeheer van de KNNV. 

Dit jaar wordt gewerkt in een perceel bos nabij De Muzenhof in Ermelo, aan de Leuvenumse weg. Hier zijn enkele percelen bos waar eerder Amerikaanse Eiken zijn afgezaagd, de achtergebleven stoven zijn weer uitgelopen met jonge stammen en takken. Deze moeten opnieuw verwijderd worden. Het is gevarieerd werk van stammen zagen, takken knippen, de takken en stammen naar het pad slepen en opstapelen. Het werk is ook geschikt om met kinderen te doen, maar dan wel onder volwassen begeleiding. Henk Jan Zwart, de Ermelose bosbeheerder zal het werk uitleggen en begeleiden.

Zin om mee te doen?

Wie wil helpen op zaterdag 4 november 9.00-12.00 uur, kan zich aanmelden per mail. Er is halverwege de ochtend een koffiepauze en om 12 uur een afsluitende lunch. De routebeschrijving volgt na opgave. Geef je op per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. het aantal personen, volwassenen en kinderen en je telefoonnummer.