Theaterwandeling scoort met 'Woord van de Weduwe' 

ERMELO – Drie chemisten betrokken vrijdagavond de kelder van het monumentale pand De Riethorst. ,,Een prachtige locatie voor een unieke scene,” vertelt Patrick Reeuwijk, directeur van museum Het Pakhuis, enthousiast. ,,Zo zijn er acht locaties die we hebben ingericht voor de Theaterwandeling.”

Ruim tweehonderd bezoekers trok de Theaterwandeling afgelopen weekend. En wie nog niet is geweest, kan voor komend weekend nog enkele kaarten bestellen. ‘Het laatste woord van de Weduwe’ is de derde editie van dit evenement, een initiatief van museum Het Pakhuis. ,,Het idee ontstond in 2020, maar dat liep vertraging op tijdens de coronapandemie,” vertelt Natalie Overkamp. ,,Het mooie is dat we op deze manier buiten de museummuren een prachtig verhaal kunnen vertellen. We trekken daarmee ook een breder publiek.”

Enthousiasme

Overkamp wil geen spoiler weggeven, maar vertelt dat er bijna dertig enthousiaste mensen betrokken zijn bij deze editie. ,,En we mogen gebruik maken van fantastische locaties!” Zo wordt er gespeeld in leegstaande winkelruimtes, maar bijvoorbeeld ook op het terras van restaurant Peacocks. ,,En in De Riethorst, echt een bijzondere plek waar mensen anders niet snel komen.” De deelnemers reageren dan ook veelal verrast. ,,Het is ook heel leuk voor jong en oud!" vertelt een moeder die met haar gezin meeloopt.  

Bijzondere combinatie

De organisatie verwacht een kleine 500 bezoekers te mogen ontvangen. ,,Het is een bijzondere combinatie van wandelen en beleven. Een formule die past bij ons museum,” vult Reeuwijk aan. ,,We hebben hard gewerkt om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken en dat lijkt nu gelukt. We hebben nog een heel leuk weekend voor de boeg met de voorstelling op vrijdagavond en zaterdagavond, maar daarna gaan we ook snel nadenken om het volgend jaar nog een stapje groter te maken!” Meer informatie: www.hetpakhuisermelo.nl