Hoe leefden bewoners van de Veluwe in de prehistorie?

ERMELO – Maak een tijdreis en speur naar de schatten uit de Prehistorie. Educator Lucia Ros laat zien hoe onze voorouders woonden en leefden. Ontdek op woensdag 27 december het verhaal van de Veluwe.

Lucia Ros neemt mensen mee naar de midden steentijd, dé tijd van de jagers-verzamelaars. Je kunt zien, ruiken en voelen hoe onze voorouders hebben geleefd. Hoe maakten ze een vuurtje en wat voor spelletjes werden er gespeeld? Ros gaat graag op ‘steentijdsafarie’ met haar zelfgelooide huiden en gereedschappen uit een ver verleden.

Rituelen

In Museum Het Pakhuis ontdekken bezoekers dat op Ermelose bodem al vroege bewoning plaatsvond. Bewoners van de Veluwe bouwden hier hun bestaan op en begroeven er hun doden. De grafheuvels zijn kenmerkend in het landschap en herbergen bijzondere verhalen over lang vervlogen tijden en rituelen. Wie hier alles over wil weten kan woensdag terecht in het museum. Tijdens de vakantie is er op woensdag en zaterdag van alles te beleven. Het museum is geopend van half 11 tot half 5. www.hetpakhuisermelo.nl