'We willen mensen bij elkaar brengen'

ERMELO – Nog één week en dan gaat Ermelo weer 'Ondersteboven'. Voor de tweede maal organiseert Gerben Vastenhoud het overdekte muziekevenement op het Raadhuisplein. ,,Zo’n evenement organiseren blijft een soort jongensdroom,” vertelt de enthousiaste horecaondernemer. De reden dat dit feest in januari plaatsvindt is om juist de stilte te verbreken.

Ermelo kent een reeks van muziekevenementen, maar in de eerste maanden van het jaar, was de evenementenkalender veelal leeg. ,,Mensen blijven deze periode ook sneller binnen en ik probeer ze juist een beetje bij elkaar te brengen,” aldus Vastenhoud. Hij deed dat vorig jaar voor het eerst in een enorme tent op het Raadhuisplein. En ook ditmaal koos hij deze locatie. Natuurlijk kan de jonge ondernemer het niet alleen. Hij krijgt hulp van Ronald Pul bij de opbouw en van ongeveer dertig man personeel. ,,Die komen van Bruijn Café, maar ook veel vrienden komen helpen.”

Ermelose Sjonnies

Vanaf 16.00 uur start het evenement. Hierbij in willekeurige volgorde de verschillende optredens: Royal Beat, 2 Unlimited, dj Freddy Moreira, de Nederlandstalige zanger René Karst bekend om zijn carnavalsmuziek. Marco Schuitmaker (bekend van de grote hit Engelbewaarder) en Frank van Etten treden op. Het programma wordt aangevuld met dj’s uit de regio die ook in de kroegen draaien. Tevens is er een afscheidsoptreden van de Ermelose Sjonnies: Roelof de Groot en Arie van Buuren. De tickets kosten € 30,00 per persoon. Kaarten koop je via http://www.ermelo-ondersteboven.nl.