Spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8

ERMELO - Afgelopen woensdag organiseerde de Bibliotheek de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Arnoud Bakker, leerling van de Klokbeker, werd de Ermelose winnaar. De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes.

Kinderen leren tijdens deze wedstrijd veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Ook in de theaterzaal werden de schoolkampioenen aangemoedigd door het publiek, een tribune vol meegebrachte fans. De kandidaten lazen om beurten een paar minuten voor uit een zelfgekozen boek. Arnoud las voor uit het boek E-boy Blikseminslag van Anh Do.

Oorkonde

De jury bestond uit Aimée Streefland, Sandra Timmer en Machteld van Zalingen (schrijver). Zij waren zeer positief over het hoge niveau van de kinderen. De jury lette vooral op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Arnoud gaat door naar de volgende ronde. Ieder kind ging naar huis met een oorkonde en een cadeautje namens de Bibliotheek.