Tweede editie dorpsquiz nog spectaculairder

ERMELO – Zo’n vijftig teams hebben zich al ingeschreven voor DeKwist Ermelo 2024. Maar, er is nog plaats voor meer teams en inschrijven kan nog tot 19 februari. De organisatie van DeKwist Ermelo is al bijna een half jaar bezig met de vragen en opdrachten voor de nieuwe editie. Een editie die nog uitdagender, spectaculairder en moeilijker is dan die van vorig jaar. Nog ruim een maand en de grootste Ermelose dorpsquiz barst los.

Na de succesvolle editie van DeKwist Ermelo 2023 is de organisatie alweer druk bezig met de voorbereidingen voor DeKwist 2024. Waren er vorig jaar maart zo’n duizend mensen in Ermelo bezig met het volbrengen van de honderd vragen uit het Kwistboek, de organisatie verwacht er dit jaar nóg meer. En dat zorgt voor sociale cohesie, samen denken en samen doen. De teams die zijn ingeschreven bestaan uit collega’s, buren, vriendengroepen, sportclubs, kerkleden en wat al niet meer. ,,Het brengt veel mensen in beweging en zorgt ook voor nieuwe contacten,” zegt Natalie Overkamp. ,,Hoe mooi is dat? Op één avond zoveel mensen in Ermelodie met elkaar de strijd aangaan. Dat is toch kicken?’’ Er wordt het hele jaar al naar uitgekeken: DeKwist 2024. De deelnemers van vorig jaar zijn al aan het oefenen op kennisvragen op het gebied van taal, rekenen, geschiedenis, muziek en dergelijke, maar ook vragen over Ermelo. Ook proberen de teamleden zich al een voorstelling te maken over de doe-opdrachten, maar volgens de organisatie is dat onbegonnen werk. ,,De vragen gaan over allerlei onderwerpen. En alles wat je vorig jaar voorbij zag komen, kun je nu wel vergeten,’’ lacht Overkamp. ,,We hebben het afgelopen jaar weer veel ideeën opgedaan voor verrassende en niet te verwachten vragen en doe-opdrachten. Dus maak je borst maar nat.’’ Het is niet zo dat de vragen niet te doen zijn. Met een beetje gemiddelde kennis op velerlei gebied, kom je best wel door de avond, meent de organisatie. DeKwist is er voor iedereen. Er zitten natuurlijk ‘plaatselijke’ vragen, maar je hoeft niet in Ermelo te wonen om mee te kunnen doen. En het is handig om enkele creatievelingen in het team te hebben.

Sponsoren

De organisatie, bestaande uit Roelie Bakker, Bert Onderweegs, Angelique Verweij, Ronnie Regeling, Ruurd Post, Hammie van Heukelum, Ronald van Veen, Natalie Overkamp, Nero de Boer en Gert Hofsink, zijn al weer een half jaar bezig met de vragen en opdrachten. Maar ook om de gezamenlijke bijeenkomsten zoals de teamcaptainsavond, de Kwistavond zelf en de prijsuitreiking in te vullen. ,,Je praat al gauw over zo’n duizend deelnemers, dus dan moet je je wel goed voorbereiden. We kunnen wat dat betreft niets aan het toeval overlaten,’’ vertelt Ruurd Post. Gelukkig kan de organisatie een beroep doen op ruimtes in Chr. College Groevenbeek en de kantine van DVS’33. ,,En dankzij de sponsoren kunnen er straks weer prachtige prijzen, waaronder geldprijzen voor de nummers 1 t/m 3, worden uitgereikt,’’ vult Hammie van Heukelum aan.

Punten

,,Op 2 maart kunnen de teams al de eerste punten verdienen. Hiervoor moeten ze fysiek in actie komen,” vertelt Bert Onderweegs. ,,Die punten kunnen wel eens cruciaal worden voor de einduitslag!” Veel wil de organisatie hierover nog niet prijsgeven, maar dat er op korte termijn een opdracht komt waarbij teamcaptains met teamleden aanwezig moeten zijn om de extra punten te verdienen, is wel duidelijk. ,,Hou de mailbox, de brievenbus en socials goed in de gaten. En hou zaterdagmiddag 2 maart vrij!” aldus Onderweegs. Wie nog een beeld wil hebben van de vragen en opdrachten van vorig jaar, kan het Kwistboek van 2023 met de opdrachten én de antwoorden vinden op de website www.dekwistermelo.nl. Hier kan men zich ook opgeven voor DeKwist en andere info over deze dorpsquiz vinden.