Ook Ermelo haakt aan bij festival

ERMELO - Gluren bij de Buren komt voor de eerste keer naar Ermelo op zondag 30 juni. Amateurkunstenaars van allerlei soorten disciplines betreden het gazon en podium. Het festival verlaagt drempels voor buurtontmoeting en creëert podia voor lokale kunstenaars. Tuinen en acts kunnen worden aangemeld tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl.

Allerlei soorten optredens zijn denkbaar op het podium van Gluren bij de Buren. Muziek, theater, dans, cabaret, het kan en mag allemaal. Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op, telkens voor nieuw publiek. Ook tuinen in alle soorten en maten kunnen aangemeld worden. De programmamakers zoeken een act die past bij het formaat van het tuintheater. Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met veel lokale culturele instellingen door de kersverse talentmakelaar pop, Ralf Leemeijer.  

Verschillende gemeenten

De optredens vinden plaats tussen 13.00 en 18.00 uur in diverse wijken in Ermelo. Het festival vindt inmiddels plaats in 29 gemeenten: Almere, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Dronten, Ermelo, Harderwijk, Heerlen, Hengelo, Huissen, Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Roosendaal, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle. www.glurenbijdeburen.nl