Regioharmonie De Verbinding geeft familieconcert

ERMELO/ HARDERWIJK - Op zaterdagmiddag 6 april geeft Regioharmonie De Verbinding een familieconcert, onder leiding van dirigent Richard Vrijhoef. Het concert vindt plaats in de Regenboogkerk in de wijk Drielanden in Harderwijk en duurt van 15.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Sinds september 2021 hebben het concertorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk en het grote orkest van Chr. Harmonie Crescendo Ermelo hun muzikale krachten gebundeld in een nieuw regionaal harmonieorkest: Regioharmonie De Verbinding. Dit orkest presenteert het verhaal van ‘De Gelaarsde Kat’, verteld door Sjors Noordsij van Sjors en Ruud Theatermakers. Samen met zijn compagnon Ruud Moesbergen trekt hij onder andere langs bibliotheken waar ze theater maken met kinderen. Binnen Harderwijk is Sjors een bekend gezicht van onder andere de Harderwijkse Oudejaarsconference 2019, Sinterklaasvoorstellingen in Cultuurkust en de Catharina Kapel of als verteller tijdens de opening van het Hanzejaar 2023.

Avonturen

Na ‘De Gelaarsde Kat’ nemen de muzikanten vervolgens de aanwezigen mee naar de jungle om het spannende verhaal van Jungle Book te spelen. Mensenkind Mowgli groeit op bij de wolven in de jungle. Wanneer tijger Shere Khan weer in de jungle komt wonen, brengen panter Bagheera en beer Baloe Mowgli terug naar het mensendorp, maar dat gaat niet zonder allerlei avonturen. Tijdens het muziekstuk worden bijbehorende beelden uit de film getoond. Tot slot spelen het Jeugdorkest en Poco Crescendo mee met een medley van Disneymuziek. Kortom: een afwisselend programma voor alle leeftijden. Na afloop van het concert liggen instrumenten klaar voor iedereen die het leuk vindt om deze eens uit te proberen. De entree is €4,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Vanaf 13 jaar is de entree €8,-. Kaarten zijn vooraf te bestellen via www.regioharmonie-deverbinding.nl, maar zijn 6 april ook aan de deur te koop.