Koningsnacht op verschillende locaties

ERMELO - Zaterdag 27 april is het Koningsdag, dat betekent volop activiteiten in Ermelo. Door de hele Stationsstraat kramen, kleedjes, muziek, terrassen en entertainment. De viering van Koningsdag begint in Ermelo traditiegetrouw om 09.30 uur met de aubade bij het Huis van Ermelo aan het Raadhuisplein.

Het Raadhuisplein en de Stationsstraat zijn tussen 10.00 en 17.00 het decor van een feestelijke braderie en natuurlijk de Kinderkleedjesmarkt. De ene zijde van de Stationsstraat (aan de zijde van IJssalon Torino) is gereserveerd voor de kinderen; de andere kant voor braderiekramen. De kleedjesmarkt is gratis voor kinderen t/m 12 jaar. Kinderen moeten zich inschrijven bij VVV Ermelo en ontvangen dan de laatste aanwijzingen. Er mogen alleen tweedehands artikelen of eigen creaties verkocht worden. Het Pauwenplein wordt voor deze dag een echt Oranjeplein met een feestelijk programma.

Speelparadijs

Vanaf 10.00 uur zijn er op het Pauwenplein diverse optredens. Van 10.45 tot 12.00 uur treedt Shantykoor Ermeluiden op. Vanaf 14.00 tot 16.00 uur verzorgt Coverband Continued een optreden. Op 't Weitje is het vanaf 11.00 uur ook feest. Er is voor de kinderen een speelparadijs, er zijn springkussens en een stormbaan. Vanaf 12.00 uur is er Kids Disco Dance. Bij het Molenaarsplein staat dit jaar een groot podium. Vanaf 13.00 uur start DJ Rob en hij ontvangt de hele dag door diverse feesttoppers op het podium, waaronder Tom Haver, Danilo Kuiters en Ivar on Sax en nog vele andere. Bij de diverse horecagelegenheden door het centrum is er volop gezelligheid met muziek en terrassen.

Koningsnacht

Vrijdagavond 26 april, Koningsnacht, is het zowel rondom het Molenaarsplein als rondom Bruijn Cafe erg gezellig. Op het Molenaarsplein wordt vanaf 17.30 uur afgetrapt met DJ Rob. Gedurende de avond zullen er diverse artiesten optreden waaronder Marciano Metz en Mara Julia. De tickets zijn verkrijgbaar via www.feestinermelo.nl. Voor Bruijn Café aan de Stationsstraat 40 staat ook een podium met vanaf 19.00 uur live muziek met de Gebroeders Ko en Fantix. Deze optredens zijn gratis te bezoeken. Meer informatie op www.ermelo-ondersteboven.nl