Regionale Schoolzwemkampioenschappen 

ERMELO - Op vrijdag avond 24 mei van 18:00 - 21:00 uur zal het eerste schoolzwemkampioenschap voor de groepen 6,7,8 van Ermelo en Putten plaatsvinden. Dit evenement komt in samenwerking met de zwemvereniging ZEW Ermelo en Triton Putten tot stand. Het schoolzwemkampioenschap zal in de Zanderij in Ermelo plaatsvinden.

De organisatie hoopt dat er van elke school uit Putten en Ermelo een team zel deelnemen. Een team wordt begeleid door een volwassene. Dit kan een ouder, verzorger of leerkracht zijn. Het is niet noodzakelijk dat de leerkracht aanwezig is, een enthousiaste ouder die het team begeleidt is voldoende. Voor kinderen die willen oefenen voor het toernooi is er mogelijkheid om mee te trainen. Aanmelding voor de training kan via het aanmeldformulier van het kampioenschap. Het aanmelden van een team kan via school of een ouder/verzorger kan zelf een team aanmelden via zew-ermelo.nl/schoolkampioenschap. Inschrijving is mogelijk tot en met 15 mei.

25 teams

De scholen gaan in teams tegen elkaar strijden.Voor elke groep is er een klassement. Het is een teamwedstrijd. De resultaten van de estafettes en alle individuele nummers van de teamleden worden bij elkaar opgeteld. Het doel is om met het hele team zo weinig mogelijk punten te halen. Degene die het eerste finisht krijgt 1 punt, degene die als laatste finisht krijgt 6 punten. Het team met de minste punten wint het schoolkampioenschap. Er is plaats voor in totaal 25 teams. De organisatie wil de kinderen met dit schoolkampioenschap een leuke sportieve avond laten beleven en ze enthousiast maken voor de zwemsport. Beide verenigingen hebben een zeer ruim aanbod met verschillende zwemsporten: sterrenplan, synchroonzwemmen, waterpolo, trimzwemmen junior en wedstrijdzwemmen. Voor volwassenen is er bij beide verenigingen een divers aanbod van zwemsporten: trimzwemmen, masterzwemmen en waterpolo.