Druk bezocht derde lustrum van Fête de la Musique

ERMELO – Muziek en mooi weer, de twee ingrediënten die nodig zijn voor een succesvol Fête de la Musique. En vandaag, tijdens de 15e editie, klopte alles; het publiek genoot.
Ook dit jaar trapte de organisatie vrijdagavond af met de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, die een prachtig openingsconcert verzorgde in het Huis van Ermelo. Vandaag werd het programma gevuld met meer dan zeventig optredens, bands, koren, orkesten, maar ook dansgroepen en een doedelzakspeler. Een divers programma met voor ieder wat wils.

In de Immanuelkerk zong het Hazeskoor voor een volle zaal, tegelijkertijd was er in de foyer van het Huis van Ermelo klassieke muziek van het Strijkorkest Stringendo. Elders in het dorp traden de Keltische Keilers op. Deze groep, afkomstig uit Nunspeet, zingt Keltische volksliederen met een eigen sound.

Orkesten

Op het Raadhuisplein was er vooral ruimte voor orkesten. Zo trad rond de middag het entertainmentorkest van EDG op, daarna waren het de muzikanten van Chr. Harmonie Orkest Excelsior. De middag eindigde met een optreden van Regioharmonie De Verbinding. Voor deze muzikanten was het een bijzondere week want vrijdag kondigden de Stedelijke Harmonie Harderwijk en Christelijke Harmonie Crescendo Ermelo met trots en blijdschap aan dat de twee harmonieorkesten per 21 juni 2024 officieel zijn gefuseerd. Ze bundelen nu hun krachten en gaan samen verder als één nieuwe vereniging onder de naam Regioharmonie.

De diversiteit van deze dag is de kracht van het evenement. Voorzitter Dick van Leeuwen is blij dat het weer een bomvol programma is geworden. Door het hele centrum was er leven in de brouwerij. Toch spreekt Van Leeuwen ook zijn zorgen uit. Het blijkt steeds moeilijker om het plaatje financieel sluitend te krijgen. Niettemin was het vandaag, ook voor de organisatie, vooral genieten, van de optredens en vooral ook van al die mensen die naar het centrum kwamen om te luisteren en te kijken naar de artiesten.