Van graankorrel tot koekje

ERMELO - In museum Het Pakhuis is ook voor kinderen van alles te beleven. Wat te denken van een ontdekkingsreis waarbij koekjes het onderwerp zijn? Op woensdag 29 juli wordt er een speciale kinderrondleiding georganiseerd. Daar is nu de tentoonstelling ‘Koekje van Eigen Deeg’.

Ga mee op reis met het koekje: van de graankorrels in de molen, tot een pakje koekjes in het schap van de supermarkt! ,,En het leuke is: de koekjes worden nog in Ermelo gemaakt ook!" vertelt Germa Greving, medewerker van het museum. ,,Er is extra veel tijd en aandacht voor de beleving van kinderen. We voelen, kijken en proeven wat er bij het maken van een koekje allemaal komt kijken. Natuurlijk sluiten we de dag af met zo’n lekker koekje van Het Sluisje."

Sporen

Donderdag 30 juli kan iedereen met de boswachter mee Speuren naar Sporen. In het museum geeft de boswachter eerst uitleg over hoe je dieren kan opsporen; welke sporen zijn er allemaal en waar moet je op letten? De groep stapt vervolgens op de fiets om in het bos als echte speurneuzen aan de slag te gaan. Wie ontdekt er als eerste een schuurspoor? En er is zelfs kans om nog wat wild op de Veluwe te zien.

Op vrijdag 31 juli is de imker in het museum. Hij geeft in Het Pakhuis een interactieve introductie over honing en de bij. Deze kenner legt uit dat werkbijen graag promotie maken. ,,Ze vervullen tijdens hun leven verschillende taken in de bijenkast," aldus de imker. Nadat de kinderen aan de slag zijn gegaan met bijenwas, gaan ze met de fiets naar Oud Groevenbeek om de bijenkasten van dichtbij te bekijken. ,,Aan het eind van deze excursie begrijpt iedereen waar de uitdrukking ‘bezige bij’ vandaan komt!" besluit Greving. Let op: er is een maximum aantal deelnemers, dus reserveren is noodzakelijk!

Uilenballen

De week wordt op zaterdag 1 augustus afgesloten met een les over de uil. Om 14.00 kan je alles te weten komen over dit interessante beest. Hoe kan een uil zijn nek zo ver draaien? Waarom zie je het ene jaar veel uilen en het andere jaar niet? Waar leven uilen en wat eten ze? Na een korte introductie mogen de kinderen zelf een uilenbal uitpluizen om alles te weten te komen over de eetgewoonten van de uil. Misschien lukt het je na deze workshop om zelf een uil te spotten in het wild! Alle activiteiten beginnen om 14.00 uur in Het Pakhuis. www.hetpakhuisermelo.nl