Rollende keukens en draaiende DJ's op 't Weitje

ERMELO – Ermelo bruist met tal van evenementen. Nieuw is Eat N Beat, een evenement dat plaats vindt op 22 augustus op ’t Weitje rond de monumentale muziektent. De organisatoren spreken van een sensatie voor alle zintuigen.

‘Rollende keukens’ stellen zich op op ’t Weitje. Daarin worden kleine kwaliteitshapjes bereid. Zo komt er een kok die zijn hamburgers bereidt op een barbeque ingebouwd in de kofferbak van een auto, de Carbeque. Ook een aantal lokale ondernemers doen mee. Naast een scala aan proeverijen worden ook de drankjes niet vergeten. En natuurlijk zijn er ambachtelijke ijsjes en crêpes. Een door de Barista’s gemaakt vers kop koffie hoort daar zeker ook bij. Er komt naast de reguliere dranken, een speciale bier bar van BurgBieren, waar men kennis kan maken met verschillende bieren die uitstekend bij de hapjes passen. Daarnaast is er de WijnTherapeut die gasten precies kan vertellen waarom deze wijn nou precies bij dat ene hapje past. ,,En we hebben een prachtige cocktailbar, waar de hipste zomerse cocktails worden gemixt door Het Drankenkabinet,” vertelt Bert Onderweegs, een van de initiatiefnemers.

Limonadekoe

Ook voor de kinderen is er van alles te doen. ,,Onze ervaring is: als de kinderen het leuk hebben, vermaken de ouders zich ook prima. Met die gedachte in ons achterhoofd zijn we aan de slag gegaan om het voor de kids ook een geweldige beleving te laten worden. Gratis limonade uit een levensechte koe ‘melken’, springkussens, klimtorens en nog veel meer leuke dingen maken het voor de kinderen ook tot een onvergetelijk evenement.” Ook op het gebied van eten en drinken is aan de kinderen gedacht. Betaalbare hapjes en drankjes zijn volop beschikbaar voor deze allerkleinsten.

DJ’s

Eat ’n Beat wordt leuk, gezellig en hip. ,,Lekkere lounge muziek zal de sfeer compleet maken,” aldus Onderweegs die druk is met alle voorbereidingen. De entree is overdag (tot 19:00 uur) gratis daarna gaan de hekken dicht en mag men naar binnen voor slechts € 5,00. ,,Dan gaan we er een klein feestje van maken,” verklapt de organisator. ,,Verschillende regionale DJ’s zullen de boel eens goed op zijn kop zetten, gegarandeerd voetjes van de vloer! Tegen 23:30 uur is het feest voorbij en kan je nog even naborrelen in de gezellige horecagelegenheden die ons prachtige dorp te bieden hebben.” Het is een evenement in ontwikkeling, dus voor het laatste nieuws meldt Onderweegs, eigenaar van Calumma dat men via twitter of facebook op de hoogte kan blijven. ,,Zet het alvast in de agenda,” lacht de organisator. ,,22 augustus!”