Kinderfestival met kampioenschap ijs eten

ERMELO - Op zaterdag 8 augustus organiseert de VVV Ermelo een bijzonder evenement met kinderen in de hoofdrol, het Ermelo’s kinderfestival. Een evenement met heel veel verschillende activiteiten. Het festival is breed opgezet door het hele centrum. Ook een aantal bedrijven rondom het dorp doen mee.

In het centrum zijn diversen sport- en spel activiteiten te doen. Ook staan er de meest uiteenlopende attracties verspreid over verschillende pleinen. Zo komt er op het Molenaarsplein een kinderboerderij, kunnen kinderen ponyritjes maken en is er een bijzondere nachtdierentent. Wie graag naar verhalen luistert, kan terecht in de verhalentent.

Kampioenschap ijs eten

Op 't Weitje komen springkussens en een grote stormbaan. Ook kunnen kinderen hier geschminkt worden. Bij het Pauwenplein wordt de rode loper uitgelegd en kunnen kinderen over de catwalk lopen. ,,Onze Ermelose modellen worden gescout," vertelt initiatiefnemer van dit evenement Romée Sanders. ,,Zij zoeken de hele dag naar kandidaten." Voorafgaande aan de modeshow worden de kinderen door visagistes in de watten gelegd en natuurlijk is er een hoffotograaf die iedereen op de rode loper vastlegt. Ondertussen kunnen de ouders genieten van een versnapering op het terras en kijken naar de modeshow. Op het Raadhuisplein wordt het kampioenschap ijs eten gehouden. Uiteraard ontbreken ook de kinderworkshops niet. En er komt bij de Rabobank een draaimolen. Het evenement begint om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Het gehele programma is binnenkort te verkrijgen bij de VVV Ermelo, tel 0341-552200.