Muziekvereniging wil weer naar de top

ERMELO – Drumfanfare EDG Ermelo gaat per 25 september weer aan de slag. Na een sabbatical van een jaar zijn de zaken weer op orde gezet. Nieuwe ideeën, en nieuwe dirigenten.

Drumfanfare EDG behoorde altijd tot de top van marcherende orkesten. In het verleden zijn er vele nationale, maar ook internationale prijzen naar Ermelo gehaald en was zij een ware ambassadeur van de Gemeente Ermelo. Die titel van wil de vereniging zo snel mogelijk weer dragen. Eind september wil de drumfanfare de repetities weer oppakken op de donderdagavond in De Muzenhof van 20.00 – 22.00 uur. De repetities zullen staan onder leiding van dirigent Adriaan Bruinink uit Harderwijk. Bruinink is voor EDG geen onbekende hij heeft de vereniging succesvol mogen leiden in de periode 2001 t/m 2008. Het repertoire zal de bekende EDG-sound zijn tijdens de mars en tijdens evenementen/taptoes in binnen- en buitenland.

Kennismakingsavond

Op donderdag 10 september 2015 is voor geïnteresseerden de eerste kennismakingsavond gepland. De avond begint om 20.00 uur in de Muzenhof aan de Leuvenumseweg. De Kick Off staat gepland op zaterdag 12 september 2015 in de Muzenhof en zal worden geleid door de bekende componist en dirigent Rob Balfoort. en waarbij op een fantastische wijze gestart wordt met een herboren Drumfanfare EDG Ermelo, hierover volgt later nog meer informatie.

Nieuwe leden

Ook als het marcheren niet zo nodig meer hoeft, dan heeft EDG ook een prachtig podiumorkest o.l.v. ook een nieuwe dirigent Gerhard Fuchs-van Schaik, Hij is een internationale topper in dit genre. Voor wie geen ervaring in het muziek maken heeft, is dit de kans op een super voordelige manier een instrument te gaan spelen in de gecombineerde opleiding met Christelijke Harmonie Crescendo. Het uiteindelijke doel zal doorstroom naar een van de orkesten van EDG of Cresecendo zijn.

Grenzeloos

Wie bij EDG speelt reist door heel Nederland en op verzoek zullen de orkesten, net zoals in het verleden, ook over de landsgrenzen gaan waar EDG altijd succesvol is geweest. Daarnaast komt men op plaatsen waar een gewone burger normaal gesproken niet zo snel komt. EDG is op zoek naar nog meer nieuwe (oud) leden. Wie interesse heeft kan zich aanmelden. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 23490384.