KNNV houdt paddenstoelenwandeling

ERMELO - De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) houdt op donderdag 5 november een paddenstoelenexcursie vanaf Boshuis Drie. In de week ervoor wordt bekeken in welk deel van het Speulder- en Sprielderbos de meeste paddenstoelen te vinden zijn.

Deze bossen staan bekend als één van de mooiste en oudste bossen van ons land. Dit bos bevat eeuwenoude eiken en beuken. Het kenmerkt zich ook door flinke hoogteverschillen (Solse gat) en een grote variatie in bostypen. Bezoekers hebben hier kans op een grote verscheidenheid aan paddenstoelen, o.a. allerlei hout- en korstzwammen op levende en dode bomen, zoals tonderzwammen en de roodgerande houtzwam aan te treffen.
Daarnaast zijn er verschillende soorten boleten, amanieten en mycena's.

Verrassingen

Verrassingen op paddenstoelengebied zijn dan ook niet uitgesloten. De excursie start om 13.30 uur vanaf het parkeerterrein bij Boshuis Drie. De excursie duurt tot ongeveer 16.00 uur en wordt geleid door Annemarie Kooistra. Het vertrek voor deze excursie is om 13.00 uur vanaf de Johanniterlaan te Harderwijk en om 13.15 uur vanaf het parkeerterrein op de hoek Groeneweg/Dirk Staalweg voor het Kerkelijk Centrum in Ermelo. www.knnv.nl/noordwestveluwe