Op zoek naar de paashaas

ERMELO - De Stichting Schapedrift organiseert een aantal extra activiteiten rond Pasen bij schaapskooi Ermelo. Voor alle leeftijden is er wat wils: knutselen, een presentatie natuurfoto’s, speurtocht en wol vilten. Vanaf 23 maart is het bezoekerscentrum bij de schaapskooi weer iedere middag open. De schapen staan nog tot begin april in of bij de kooi. Daarna gaan ze weer dagelijks met de herder en honden de hei op.

Op woensdag 23 maart gaan kinderen paasmandjes en vogelnestjes maken. Er zijn twee tijden: van 13.30-14.30 of 14.30-15.30 uur. De kosten bedragen € 6,00 inclusief drinken. Opgave vooraf is gewenst.

Natuurfoto's

Natuurfotograaf Jaco van Toor laat op donderdag 24 maart van 14.00-15.30 uur een serie natuurfoto’s zien en geeft daarbij uitleg hoe hij ze heeft gemaakt. Van Toor exposeert tot en met april een aantal natuurfoto’s op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum. Van Toor is een enthousiaste natuurliefhebber die zijn foto’s een 'uit de hand gelopen hobby' noemt. Door gebruik te maken van goede kwalitatieve materialen, een goede voorbereiding en kennis van hetgeen hij op de foto wil zetten, komt hij tot zijn beelden. In sommige gevallen vergt dit heel veel geduld en zit hij soms uren lang in een tentje te wachten tot dat ene vogeltje op dat mooie plekje komt zitten. In andere gevallen maakt hij een heerlijke wandeling door het bos en maakt hij beelden van hetgeen hij ziet op dat moment. Tijdens de presentatie krijgen belangstellenden beelden te zien van vogels, dieren en landschappen uit verschillende gebieden. Ook is er gelegenheid voor het stellen van (technische) vragen. De presentatie is gratis; aanmelden is niet nodig. Op vrijdag 25 en maandag 28 maart kunnen kinderen in de schaapskooi paaskuikentjes vilten. Op zondag 27 maart gaan gidsen met de kinderen op zoek naar de paashaas. Of deze te vinden is, is twijfelachtig. Op deze speurtocht wordt er ook gezocht naar paaseitjes, die her en der verstopt liggen op en rond de heide. Onderweg wordt verteld over de heide en de planten en dieren die daar voorkomen. Kinderen met ouders en opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Deelname kost € 5,00, kinderen € 2,50, incl. paaseitjes. Opgave vooraf is gewenst via 0577-407254 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..