Uitverkochte theaterzaal

ERMELO - De Ermelose Folkband Daddy-O stond afgelopen zaterdag voor een uitverkochte zaal in De Dialoog. Tijdens The American Journey 2 show zetten de band, met behulp van negen extra bandleden, een krachtige show neer waar het publiek zichtbaar van genoot.

Bij binnenkomst in de grote zaal van De Dialoog is meteen duidelijk dat veel Ermeloërs een kaartje hebben gekocht om naar de show te komen kijken. De ene begroeting na de ander volgt en de ietwat nerveuse zanger en bandlid Jos Jongeling steekt dan ook vaak zijn hand op. Later in de show blijken ook mensen vanuit het noorden en oosten van het land aanwezig te zijn. Het podium staat vol met instrumenten en kosten nog moeite is gespaard om er een mooie, professionele show van te maken.

Trillen op z’n grondvesten

Vol overgaven spelen de bandleden van Daddy-O XXL het ene liedje naar het ander. Alle bandleden genieten zichtbaar door hun brede lach op het gezicht en ook het publiek is enthousiast. De tribune trilt, bij een aantal liedjes, voelbaar door het meedeinen en klappen van het publiek. Naast folk, Americana muziek is er ook ruimte voor liedjes met Ierse invloeden en door de vier mannelijke blazers werd de band soms even een bigband. Ondanks de soms wat harde muziek waardoor de teksten wat moeilijk te verstaan waren, werd het publiek, door hier en daar wat uitleg, goed meegenomen door de geschiedenis van de Amerikaanse folktraditie. Tijdens het laatste nummer werd iedereen nog verrast met twee doedelzakspelers die een extra Keltisch tintje aan het nummer gaven. Door de goede zang van zowel Jos Jongeling als de backing vocals, het goede spel van de muzikanten en de mooie lichteffect was het een zeer geslaagde avond voor de Ermelose band en het publiek.