Lezing bij Riemer&Walinga Boekverkoopers

ERMELO - Op 19 mei wordt auteur Bas de Gaay Fortman geïnterviewd over zijn boek Moreel Erfgoed, een boek dat veel aandacht krijgt in de nationale pers. De Gaay Fortman - voormalig karaktervol kamerlid- geeft lezingen door heel het land en nu dus ook in zijn eigen woonplaats, bij Riemer&Walinga Boekverkoopers.

Moreel erfgoed is de weergave van authentiek onderzoek waarin De Gaay Fortman op literaire wijze actuele maatschappelijke thema’s in het heden verbindt met grondslagen uit het verleden. Van daaruit reikt hij perspectieven aan voor de toekomst waarin morele waarden de mix van verschillen en overeenkomsten tussen mensen en stromingen in waardigheid verbindt.

Politicus

De Gaay Fortman was in 1968 een van de progressieve ARP-leden die zich aansloten bij de PPR. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van april 1971 was hij één van de vier regionale lijsttrekkers van deze partij en werd hij lid van de Tweede Kamer. In aanloop van de verkiezingen was hij schaduwminister van Ontwikkelingssamenwerking in het Schaduwkabinet-Den Uyl. Bij de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen van november 1972 was hij landelijk lijsttrekker van de PPR. De partij steeg van twee naar zeven zetels, welke spectaculaire winst algemeen aan hem werd toegeschreven. (Er werd gesproken van het 'Bas-effect'). De Gaay Fortman was fractievoorzitter en woordvoerder op de gebieden ontwikkelingssamenwerking, justitie, defensie, buitenlandse zaken en economische zaken. Tegenwoordig is hij verbonden aan het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) in Utrecht. Hij is hoogleraar Political Economy of Human Rights aan de Universiteit Utrecht en emeritus hoogleraar Political Economy aan het Institute of Social Studies in Den Haag.

Op 19 mei wordt hij geïnterviewd door Lydia Helwig Nazarowa. Inloop 19:30. Start 20:00. Entree: €7,50. Opgave verplicht via hanneke[a]riemer-walinga.nl.