Muzikanten spelen zich in de kijker

ERMELO - Jeffrey Doppenberg, van oorsprong een Ermeloër, Kees Coenen uit Harderwijk en Huub van der Mijnsbrugge uit Amersfoort vormen samen de band Cannon Fire. Ze bestaan ruim één jaar en doen vooral in oude rockklassiekers. Zaterdag 11 juni treden ze op tijdens Ermelo Draait Door bij In de Volksmond.

,,We houden van Steppenwolf, Led Zeppelin, maar spelen bijvoorbeeld ook wel Eric Clapton en zo,’’ legt Doppenberg hun muziekkeuze uit. ,,Mijn ouders waren meer van het Nederlandstalige, dat vond ik helemaal niets. Ik hoorde een keer Child in Time van Deep Purple en dat vond ik toch wel stukken beter.’’ Ook de Harderwijker student Film Coenen heeft de oude rockmuziek van huis uti meegekregen. ,,Maar ik ben van ons drieën wel degene die eens wat nieuws inbrengt. Bijvoorbeeld nieuwere bands die overigens wel teruggrijpen op de seventies.’’ De muziek die de band speelt, wordt meestal wel bepaald door het publiek. ,,We kijken namelijk altijd van te voren voor wie we spelen, daar maken we dan een muziekselectie voor.’’ Vertelt Doppenberg. De24-jarige drummer wilde vroeger gitaar leren spelen, maar dat lukte niet zo. ,,Op Groevenbeek College ging ik voor een opdracht achter een drumstel zitten en daar ontdekte ik dat ik gevoel had voor ritme. Daarna ben ik naar Muziekcentrum Tirion gegaan. Daar heb ik echt leren spelen.’’ Kees Coenen (20) speelt een jaar of zes gitaar en sinds een jaar zingt hij ook. Ook Van der Mijnsbrugge (29) zingt, maar is al jaren bassist. Eigenlijk willen de muzikanten nog een vierde man of vrouw erbij. Het liefst een Hammond-toetsenist. ,,Dit is verbetering van onze muziek en uitbreiding van onze muziekkeuze.’’ Er heeft wel eens een tijdje een zangeres in de band gezongen, maar dat vonden de heren niet zo’n succes.

Muzikantenbank.nl

De mannen zijn geen vriendenband, maar zijn via muzikantenbank.nl bij elkaar gekomen. Doppenberg en Coenen eerst en later maakte Van der Mijnsbrugge het trio compleet. Dat was formeel ook de start van de band Cannon Fire. De band speelt zo’n 6-7 optredens in de regio, meestal op festivals. ,,We zijn nu nog volop in opbouw, de mensen moeten ons nog leren kennen.’’ De mannen coveren nu nog de nummers, maar geven er eigenlijk wel altijd een eigen draai aan door het toevoegen van eigen intro’s of medley’s. Het eerste Ermelose optreden was tijdens Serious Request Ermelo. Glazenwasser Doppenberg: ,,We schrijven nog niet onze eigen muziek, hoewel de muziek bij ons zo is gemaakt. Dat zien we ook bij het jammen. Maar we maken nog geen teksten.’’ ,,We moeten eerst maar eens ervaring opdoen,’’ vult de nuchtere student Coenen aan.