Oude ambachten en demonstraties

ERMELO - Op 8 september zijn in en om Bezoekerscentrum Staverden allerlei activiteiten waaronder demonstraties van oude ambachten en kunstenaars. De boswachter verzorgt er ook diverse activiteiten voor (groot)ouders en kinderen.

Bij het Bezoekerscentrum is er ook heerlijk te eten en drinken. In de authentieke bakoven worden verse broodjes gebakken en er zijn oliebollen verkrijgbaar. Een fietsroute verbindt alle locaties. De route brengt de deelnemers van bos, naar heide, naar dorp en polder. Een totale beleving van de Veluwe. Bij deelnemende bezoekerscentra en VVV Ermelo kunnen bezoekers de folderstempelkaart ophalen. Op deze locaties kan de stempelkaart ook weer ingeleverd worden. Bij inlevering krijg men een goodiebag met kleinigheidjes van de deelnemers.

Vier Veluwe

De Veluwe heeft veel te bieden: bossen en heidevelden, cultuur snuiven in musea en dorpjes, wandelen over landgoederen en volop watervogels spotten in de polders. Speciaal om de Veluwe te vieren organiseren vijf organisaties in de regio de 'Vier Veluwe dagen', boordevol activiteiten waarbij je al het moois van de Veluwe kunt beleven. Vier Veluwe is de alliantie van vijf belangrijke spelers in toeristisch Noord Veluwe. Dit zijn Museum Het Pakhuis, Bezoekerscentrum Ermelosche Heide (schaapskooi), Molen de Koe, Bezoekerscentrum Staverden en Landwinkel Arkelandshoeve. Op vier dagen in de zomer organiseren ze tegelijk een extra activiteit op de locatie, zodat u nóg meer geprikkeld wordt om op bezoek te komen!