Kandidaten mogen hun borst vast natmaken

ERMELO - De vierde kandidaat Maestro Crescendo 2016 is ondernemer, maar ook een para-medicus. Niet eerder had Christelijke Harmonie Crescendo een fysiotherapeut op de bok staan. Dit jaar dus wel, en dan ook nog eens een die vooral bezig is om Ermelo en omstreken gezond te houden. We stellen je voor: Niels Prins van Fysio-Ermelo Prins&Staal.

,,Hilda Versluis stond in mijn agenda ingepland op donderdag 17.45 uur. Er stond met grote letters bij: ‘Ze wil je wat vragen’. Ik heb de hele dag proberen te bedenken wat dit nu zou zijn. Toen ik haar zag binnenkomen, wist ik het ineens: Maestro!,, Zo begint Niels Prins het interview. ,,Wel heel erg tof dat ze kwam en ik vind het heel erg joepie, wat leuk om mee te doen,’’ Prins grijnst nog steeds enthousiast. ,,Maar, direct daarna kwam ik weer met beide benen terug op de grond, want hoe ga ik dat doen? Wat kan ik met het dirigeren en wat ontdek ik daarmee in mezelf?’’ Aan de ene kant is Prins zelfverzekerd en laat zich ‘niet gek maken’. Maar, hij vind het ook wel spannend om te ervaren hoe de cohesie is van zo’n orkest en of hij daarmee wat kan. ,,Heb ik daar als dirigent werkelijk invloed op? Ik heb dat wel zo in beeld, maar of dat ook echt zo werkt? Het is zo wel een heel leuke manier om dit te gaan doen en om te zien of ik het ook kan.’’ Maar ,dit zou dus ook wel een frustratie kunnen worden, merk ik fijntjes op. ,,Ja-ah, want het kan zo maar zijn dat ik het dus helemaal niet kan,’’ lacht de fysiotherapeut.

Blokfluit

Zoals de meeste deelnemers van Maestro heeft ook Prins vroeger blokfluitles gehad, en was daar, zoals ook de meeste deelnemers, gauw op uitgekeken. Daarna heeft hij nooit meer behoefte gehad om een muziekinstrument te leren spelen. ,,Ik heb wel altijd heel veel naar muziek geluisterd, en nog steeds.’’ Vooral muziek waar veel ritme in zit, bevalt hem. ,,Ik denk dat ik wel ritmegevoel heb. Ik tik altijd mee met muziek en dat vind ik leuk. Maar dat doet iedereen volgens mij wel,’’ aldus Prins. Vroeger hield hij wel van het snellere gitaarwerk (zoals de punkrockband Green Day), maar nu luistert hij ook graag naar Jazz. ,,En soms, afhankelijk van de stemming en sfeer, ook wel naar góede Nederlandstalige muziek.’’ Góede dus, niet André H6 ofzo bedoelt Prins eigenlijk, maar wil dit niet al te hardop zeggen. En wat is er prettiger dan op een zondagmiddag, languit op de bank, naar klassieke muziek te luisteren? Prins doet het gewoon en zet dan Classic FM op.

Leiding geven

De 35-jarige Niels Prins woont sinds maart van dit jaar met vrouw Adamae en zoontje Luca in Apeldoorn, maar daarvoor in Ermelo. Hij werkt vanaf 2006 als fysiotherapeut en nam in 2012 de praktijk, samen met collega Klaas Staal, over. ,,Als fysiotherapeut heb je affiniteit met bewegen, dat is tenslotte ons vak. Daarnaast ook wel wat van het leidinggeven, met andere woorden: wij bepalen in feite de stappen van de behandeling voor de patiënt. Zo zie ik dat ook wel met het orkest, stappen bepalen in de opbouw naar het concert.’’ Wat Prins betreft gaan de kandidaten samen met elkaar er een gezellig evenement van makne. ,,Het moet entertainment worden. Ik denk dat ik, door mijn enthousiasme, wel een goede prestatie kan neerzetten. Prins heeft vorig jaar de Maestro gemist, maar twee jaar terug zat hij wel in de zaal. En hij heeft geweldig genoten. Uiteraard heeft hij vorig jaar wel de ‘strijd’ van de kandidaten op social media gevolgd. ,,Onwijs leuk, en dat ga ik ook zeker doen. Ik heb daar al hele leuke ideeën over en zal mijn netwerk en connecties in vliegen. Mijn medekandidaten mogen, wat dat betreft, hun borst wel nat gaan maken.’’