Afwisselend programma voor muziekliefhebbers

ERMELO - De reeks Ontmoetingsconcerten in de Immanuelkerk gaan het derde jaar in. En ook voor het seizoen 2016-2017 is weer een afwisselend programma samengesteld.

Op 5 november 2016 het duo ‘Just Fantasy’ bestaande uit Henk Veldman (organist) en Marjon Strijk (sopraan). Zij brengen popsongs in een klassiek jasje als een brug tussen popmuziek en klassieke muziek. Mensen die niet snel naar een orgelconcert gaan, stappen nu makkelijker over de drempel, maar ook doorgewinterde orgelliefhebbers zijn enthousiast. Op 11 februari 2017 wordt een muzikale avond verzorgd door organist Gerrit ’t Hart en zijn familie met orgel en diverse andere instrumenten. Ook het Kleinkoor Ermelo verleent medewerking. Op 13 mei 2017 spelen en zingen Erik-Jan van der Hel en Wiejan van den Akker (organisten) en Daphne Visser (sopraan) delen uit Clavierübung deel 3 van Johann Sebastian Bach. Voorafgaande aan het concert wordt een toelichting op het uit te voeren werk gegeven.

Ontmoeten

De naam Ontmoetingsconcerten is bewust gekozen: het gaat om ontmoetingen tussen de verschillende musici, ontmoetingen tussen diverse instrumenten en muziekstijlen, maar ook ontmoetingen tussen publiek en musici en ontmoetingen tussen het publiek onderling. Tijdens de pauzes en na afloop is hiervoor ruimschoots de mogelijkheid. Het geheel vindt plaats in een informele sfeer en de toegangsprijs, vijf euro, wordt bewust laag gehouden.

Organisatie

De organisatoren van de Ontmoetingsconcerten zijn: Erik-Jan van der Hel en Wiejan van den Akker (artistieke zaken); Annemarie Reinsma (financiële zaken); Louis Godschalk (secretariaat en publiciteit). Bij hen kan men terecht met vragen en suggesties voor volgende concerten. De Ontmoetingsconcerten zijn ook te volgen op de Facebookpagina. Voor informatie Erik-Jan van der Hel, www.erikjanvanderhel.nl .