Voetbalkantine decor voor vrouwenavond

ERMELO - Het was woensdagavond dringen geblazen bij de kantine van voetbalvereniging DVS'33 Ermelo. Wat stond hen te wachten op deze locatie waar normaal gesproken vooral mannen komen? 

De uitvoering van de eerste Ladies Night bij DVS'33 overtrof alle verwachtingen. Het was genieten vanaf het eerste moment, beginnend met een welkomst cocktail. En wat te denken van het heerlijke hapje van nieuwkomer SES uit Nulde. De dames stoven daarna uiteen.

Van Grafity workshop tot je vergapen aan mooie sieraden, van tasjes tot nagelpimpen of oogmake-up. Het kon niet op. Shirley Verduin, één van de organisatoren, staat volop te genieten. ,,Mooi man. Dit had ik in mijn stoutste dromen niet bedacht. De sfeer zit er gelijk al goed in.” Ondertussen neemt het geluid toe. Want kijken en ervaren is leuk, maar kletsen is en blijft een belangrijk onderdeel van zo’n avond. Dik tweehonderd vrouwen in de voetbalkantine staan garant voor lawaai. ,,We wilden ook eens wat doen voor de voetbalvrouwen en niet te vergeten, de voetballende vrouwen. Dit leek ons leuk. Je bent echter afhankelijk van de ondernemers uit Ermelo en daarbuiten. Je wilt de dames immers dan ook wel wat bieden,"vertelt de organisator.

Overtreffende trap

Wat ze konden verwachten, wisten ze niet, maar het is de overtreffende trap geworden. ,,Dat kan je wel zeggen. Niet alleen alle stands en kramen, let zo maar eens op,” aldus Verduin. Bij binnenkomst heeft elke bezoekster een gouden balletje ontvangen met haar naam die men in een beker van één van de 40 prijzen kan deponeren van de verloting. De dames werden zelfs in de gelegenheid gesteld om balletjes bij te kopen om de kans op de prijs te vergroten. Het wordt massaal gedaan. ,,We hebben in totaal bijna 600 extra balletjes verkocht”, glundert Verduin die ziet en vooral hoort dat de verloting de hoofd act is van de avond. Van een vier-gangen warme lunch bij het Rode Koper tot een leren tasje van 150 Euro, een bleekbehandeling voor de tanden of een lang weekend weg; het leidde tot emotionele oerkreten op het moment dat iemand de gedroomde prijs gewonnen heeft.

Genieten

Ook toen het slotmoment klonk, was het nog een drukte van belang. ,,We zien iedereen genieten. Dat hoeven ze ons niet eens meer te vertellen, hoewel we veel complimenten hebben gehad. Ik heb in het voortraject echt kunnen genieten van de ondernemers, de horeca, iedereen die gelijk iets toezegde en dat ook waar heeft gemaakt”. Shirley Verduin zou net als de andere ruim tweehonderd deelnemers nog nagenieten. En de mannen: die moesten zich beperken tot het neusdrukken tegen de beslagen ramen om iets mee te maken van het feest. En snappen deden ze het waarschijnlijk toch niet.