Duurzaamheidsmarkt over lokale, duurzame producten

ERMELO - Op 13 mei wordt er een 'duurzaamheidsmarkt' het Huis & Tuin Event, georganiseerd waar alles over duurzaam wonen, leven en vooral genieten te ontdekken is. Of het nu gaat om energiebesparing in huis, een klimaatvriendelijke tuin, biologisch eten of elektrisch vervoer, op allerlei terreinen kun je keuzes maken die beter zijn voor het klimaat en vaak ook interessanter voor de portemonnee.

Tijdens het Huis & Tuin Event zijn er allerlei (duurzame) activiteiten te beleven op 't Weitje in Ermelo. Zo is er een onafhankelijke energieadviseur die woningen onder de loep neemt. En wie een plattegrond van de tuin meebrengt, kan ontdekken hoe je die beter kan inrichten voor het milieu. Mensen met vragen over zonnepanelen, een warmtepomp, een pelletkachel of andere duurzame maatregelen kan er terecht. Ondernemers staan klaar om die vragen te beantwoorden. Doorlopend is er een markt met lokale duurzame (food)producten. En allerlei Ermelose organisaties zijn aanwezig om hun bijdrage te leveren en je te informeren over een duurzame manier van leven.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er ook veel te beleven, want voor hen zijn leuke en duurzame kinderactiviteiten op touw gezet. De volgende thema’s krijgen volop aandacht tijdens het event: wonen, eten, lifestyle, levensloop flexibel wonen, tuin, mobiliteit, energie besparen en opwekken, Ermelo Duurzamer van gemeente Ermelo. Het evenement wordt gehouden van 10 tot 16 uur op 't Weitje.