‘Muziek speelt een universele taal’

ERMELO – Op donderdag 1 juni, tijdens het laatste café van dit seizoen, komt de musicus en voormalig muziekagoog en –pastor Marten Kamminga uit Harderwijk in het Alzheimer Café in De Baanveger.

Marten Kamminga (1949) zal de avond op een enthousiasmerende manier vullen met muziek en mooie verhalen. Oude tijden zullen herleven door de vele meezingers. Kamminga komt uit het onderwijs, maar de muziek trok hem meer. Hij werd in 1981 muziekagoog in voormalig psychiatrisch ziekenhuis Veldwijk, waar hij op activiteitencentrum De Kolbaan patiënten door middel van muziek stimuleerde, activeerde en motiveerde. De muziekpastor heeft in die jaren verschillende musicals geschreven en met patiënten uitgevoerd. Door zijn steeds grotere inbreng in de Lukaskerk, zowel zondags als in de door de weekse Open Kerk, werd Kamminga Muziekpastor. Na ruim dertig jaar beëindigde Kamminga zijn werk op Veldwijk, ondertussen GGz Centraal geheten. Echter, ook na zijn pensionering bleef Kamminga zich als vrijwilliger met muziek voor de patiënten inzetten. Kamminga is oprichter en dirigent van de koren Vox Nio en Quasi Modus en is daarnaast vaste muzikale begeleider bij De Veluwsche Sanghertjes. De musicus is organist in de PKN-kerk in Putten en de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam. Ook als componist heeft Kamminga zijn sporen meer dan verdient. In 2011 presenteerde hij de muziekbundel Nader tot jou met daarin 277 eigen liederen.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.