Nieuw blusvoertuig

ERMELO - Op zaterdag 10 juni houdt brandweer Ermelo een open dag. Wie meer wil weten over het werk van de brandweer of wie eens een kijkje wil nemen iin de brandweerkazerne is van 10.00 tot 16.00 uur welkom in de kazerne aan de Oude Telgterweg 181.

Burgemeester André Baars geeft om 10.00 uur het startsein voor de open dag met de onthulling van het nieuwe blusvoertuig. Tijdens de open dag kan men het nieuwe blusvoertuig ook van binnen bekijken. Natuurlijk is ook het overige materieel te bezichtigen, zoals een hoogwerker en een waterwagen. Enthousiaste brandweermensen zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. De hele dag door zijn er leuke dingen te doen en worden er spectaculaire demonstraties gegeven zoals het blussen van een vlam in de pan.

Rook

Ervaar zelf hoe het is om in een met rook gevulde ruimte de uitgang te vinden of of kijk met hoe zwaar gereedschap een auto wordt open geknipt. Tijdens de open dag is er van alles te beleven. Ook aan de kinderen is gedacht. Er zijn diverse spelletjes bij de jeugdbrandweer zoals het laten maken van een foto en een rondrit in en echte brandweerauto. Gezien de beperkte parkeerruimte wordt men verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen.