Positieve effecten van bewegen

ERMELO - In het voorjaar is een groep van zestien deelnemers gestart met het beweegprogramma 55+. Een programma speciaal bedoeld voor 55-plussers die samen met leeftijdsgenoten hun conditie wilden verbeteren. Onder deskundige begeleiding ondervonden de senioren de positieve effecten van bewegen en konden zij zich oriënteren welke sport of beweegactiviteit het beste bij hen past.

Afwisselend programma en professionele begeleiding
Inmiddels is het programma afgelopen en kunnen de deelnemers de balans opmaken. Vooraf en achteraf is er een fittest afgenomen zodat ook daadwerkelijk resultaten zijn gemeten. Deelnemers zijn erg enthousiast. “We hebben met volle teugen genoten de afgelopen weken”, vertelt één van hen. “Wat ik als heel positief heb ervaren was het afwisselende programma. Elke keer deden we iets anders en leerden we wat nieuws. En de professionele begeleiding was echt uit de kunst. Ik ga zeker door met het vervolgprogramma.”

Maatschappelijke doelen
“Met het beweegprogramma leveren wij ook een bijdrage aan maatschappelijke doelen als betrokkenheid, sociale verbinding en participatie in Ermelo”, vertelt de coördinator buurtsportcoaches Marjo de Groot. “Sociale contacten zijn erg belangrijk en dragen bij aan zelfstandigheid van ouderen.” Dat blijkt ook uit de reactie van een deelneemster: “We hebben vanaf dag één een klik met elkaar. Ik kende nog niet zoveel mensen in Ermelo, dat was ook een reden om mij hiervoor in te schrijven en nu heb ik heel veel leuke contacten opgedaan.”

Buurtsportcoaches

In het najaar start op een doordeweekse avond een nieuw programma. Het programma zal bestaan uit diverse beweegactiviteiten als zwemmen, wandelen en diverse sport- en spelactiviteiten. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met Marjo de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het beweegprogramma wordt uitgevoerd door de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt. Heel Ermelo Beweegt geeft uitvoering aan de sportvisie 2016-2020 van de gemeente Ermelo. www.ermelo.nl/heelermelobeweegt.