Een triathlon, maar dan anders

ERMELO – Op zondag 2 juli wordt voor de derde maal de Reach Ride Run gehouden. De organisatie is in handen van Telstar Surfclub en het evenement vindt plaats op Strand Horst.

De Reach Ride Run is de eerste Nederlandse SUP-triathlon, een triathlon maar dan met andere onderdelen dan zwemmen, fietsen en hardlopen. Zo moeten de deelnemers vijf kilometer trailrunnen, twintig kilometer op de mountainbike en vijf kilometer suppen. Suppen is ‘standup paddle, dus staand op het board peddelen. Dit alles vindt plaats op het terrein rondom Telstar Surfclub. Het evenement wordt georganiseerd door Boardguru in samenwerking met Telstar Surfclub. In augustus 2015 vond dit evenement voor de eerste maal plaats en er kwamen direct al zo’n zeventig atleten op af. Het evenement telt drie categoriën: dames, heren en teams (twee of drie personen) en is voor iedereen, van jong tot oud.

Fun

Bij de Reach Ride Run staat de fun voorop, maar er zijn ook mooie prijzen te winnen. De categorieën zijn als volgt verdeeld: Chicks (tot 18 jaar), Ladies (vanaf 18 jaar), Guys (tot 18 jaar) en Men (vanaf 18 jaar). Ook teams kunnen in de prijzen vallen: 1 tot 4 deelnemers 1 prijs, 5 tot 9 deelnemers 2 prijzen en meer dan 9 deelnemers 3 prijzen. Je kan je voor dit jaar nog inschrijven. Voor meer informatie volg de facebookpagina van Telstar surfclub.