Honing proeven bij bijenstal

ERMELO - Zaterdag 22 juli is er de Bijendag bij de schaapskooi in Ermelo met demonstraties in de bijenstal en uitleg over het imkervak. Zo kunnen belangstellenden verschillende soorten honing proeven, manden vlechten, waskaarsen of insektenhotelletjes knutselen.

Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Schapedrift en de Bijenvereniging Ermelo. Op een aantal zaterdagen geeft de Bijenvereniging Ermelo demonstraties in de bijenstal bij de schaapskooi. Op 8 en 15 juli, 5 en 19 augustus kunnen liefhebbers met een imker mee de stal in en krijgen uitleg over de bijen. Hiervoor zijn imkerpakken beschikbaar. Deze demonstraties zijn van 14.00-15.00 uur, de toegang kost 2,50 per persoon. Reserveren is aanbevolen, er kunnen slechts 15 personen mee naar binnen. 

Honingbijenvolk

In de bijenstal staan vier of vijf honingbijenvolken. Een bijenvolk kan bestaan uit zo’n 50.000 bijen; (vrouwelijke) werkbijen, darren (de mannetjes) en één koningin; zonder koningin kan een bijenvolk niet bestaan. De werkbijen halen het voedsel, de darren eten alleen maar. Na de bevruchting gaan de darren dood. Bijen moeten hun voedsel uit de omgeving halen, van bloeiende bomen, bloemen en gewassen. In de winter is het moeilijk voor honingbijen om te overleven. Tijdens de Bijendag kunnen mensen mee met huifkarritjes, ook is er een optreden van de Middeleeuwse muziekgroep Krebbel. De toegang is gratis. www.schapedrift.nl