Mensen helpen is basis

ERMELO - Taalhuis Noordwest-Veluwe start in het najaar in samenwerking met Welzijn Ermelo een Taalcafé op het Raadhuisplein. Voor de ondersteuning in dit taalcafé wordt er gezocht naar een aantal gemotiveerde taalvrijwilligers die graag een ander willen helpen.

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen met een migrantenafkomst in Ermelo komen wonen. Daarmee is ook de vraag om extra Nederlands te oefenen sterk toegenomen. Iedereen is welkom: mannen en vrouwen, moeders en vaders, nieuwkomers en oudkomers. Beginners en gevorderden, jong en oud. Maar wel: gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar een extra oefenmoment. Maandag 19 juni jl. heeft een aantal taalvrijwilligers een eerste oriënterend gesprek gehad over hoe het Taalcafé vorm gegeven gaat worden. Het doel is vraaggericht werken en de aanpak afstemmen op de leerwens van de mensen. De basis is er en er wordt nog gezocht naar wat versterking van gemotiveerde taalvrijwilligers die graag iets willen betekenen voor een ander.

Welkom

Wie het leuk vindt om met mensen om te gaan in een informele sfeer of wekelijks of tweewekelijks beschikbaar is op maandagochtend, is welkom bij het volgende overleg op maandag 3 juli 9.30 uur bij Pinel aan het Raadhuisplein.