Spelen bij Delphindoorski

ERMELO - Sinds een week verblijft een groep Kroatische kinderen in de Zandkamp in Ermelo. De kinderen zijn hier te gast op uitnodiging van de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp (SVSK) en verblijven er in totaal drie weken. Afgelopen week hebben ze veel activiteiten op het kamp gedaan, ook waren ze te gast bij Delphindoorski.

In het Ermelose indoorski- en snowboardcentrum werden ze met open armen ontvangen door Cas en zijn vrouw Inez van Veggel. De kinderen konden er allerlei spelletjes spelen zoals: spijkerbroek hangen, spijker slaan, toren bouwen en touwtrekken. Binnen konden ze onder begeleiding klimmen op de klimwand en mochten ze sleetje rijden.

Touwtrekken

Er was ook nog een competitie bij het touwtrekken en het spijkerbroek hangen waar natuurlijk ook medailles bij hoorden. En niet alleen de kinderen hebben genoten ook de leiding deed gezellig met alles mee. Onder luide aanmoediging klommen leerkrachten bij de klimwand naar boven of gingen met de slee naar beneden. Een van de leerkrachten ontdekte het sjoelen; geen bekend spelletje in Kroatië. Afgelopen weekend heeft deze leerkracht twee sjoelbakken aangeboden gekregen voor haar school in Mirkovci die ze dankbaar meenam.

Jubileum

De Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp houdt dit jaar aar 20e kamp op de Veluwe waarvan er 15 jaar De Zandkamp in Ermelo werd aangedaan.
Dubbel feest dus. www.svsk.nl