Fotowedstrijd met democratie als thema

ERMELO - Ieder jaar wordt in september in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. In 2017 is de Dag van de Democratie op zaterdag 9 september. Deze dag biedt gemeenten en provincies een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten.

Dit jaar doet de gemeente Ermelo voor het eerst mee aan de Dag van de Democratie. De gemeente koppelt hieraan tevens een Open Dag en zet tussen 10.00 en 16.00 uur de deuren van het gemeentehuis open voor een breed publiek. Een mooie gelegenheid inwoners kennis te laten maken met zowel de politieke, bestuurlijke en ambtelijke organisatie.

Achter de schermen

De Open Dag is een uitgelezen moment voor de gemeente om zich als organisatie te presenteren en op een informele wijze in contact te komen met inwoners. Er wordt een gevarieerd programma opgesteld voor jong en oud, gericht op interactie, informatie en kennismaking. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen en zich laten informeren over allerlei werkzaamheden, plannen, projecten. Ook de brandweer en politie zijn deze dag aanwezig.

Fotowedstrijd

Maar wat betekent democratie? Laat het zien met een foto! Tot 1 september kan men foto's mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op 9 september maakt een onafhankelijke jury de winnaars bekend. De ingezonden foto’s worden tentoongesteld tijdens de open dag. Er zijn drie prijzen te winnen: eerste prijs VVV-bon t.w.v. 75,00
tweede prijs VVV-bon t.w.v. 50,00, derde prijs VVV-bon t.w.v. 25,00.