Feest in het dorp met Jaarmarkt en Eat N Beat

ERMELO - Vanaf aanstaande zaterdag heeft Ermelo zijn eigen mascotte genaamd Pauwer. Deze pauw met een hoog aaibaarheidsgehalte houdt een 'meet&greet' tijdens Eat N Beat om 15 uur op 't Weitje. Eat N Beat begint overigens al om 12 uur. Pauwer zal ook de kinderkleedjesmarkt en de Jaarmarkt bezoeken.

De mascotte is een initiatief van Calumma Reclame en Ermelo van Nu. Pauwer zal met regelmaat te vinden zijn tijdens evenementen en vrienden maken via ziijn eigen Facebooksite. Het idee is dat deze mascotte zorgt voor plezier en vooral kan verbinden. Aanstaande zaterdag is dan ook niet voor niets uitgekozen. ,,We hebben natuurlijk Eat N Beat op 't Weitje," vertelt Bert Onderweegs van Calumma. Dit foodtruckfestijn beleeft haar derde editie met 's middags een programma voor jong en oud. 's Avonds gaat er een tandje bij en zullen dj's zorgen voor swingende muziek. ,,De afgelopen maanden hebben we gebroed op een leuk plannetje om Ermelo iets kenmerkends te geven, een soort rode draad. Dat kan Pauwer worden. Wij worden er blij van en hopen dat anderen dat ook worden," aldus Onderweegs. ,,We hopen dat heel veel mensen foto's met Pauwer maken en die plaatsen op sociale media!"  Enkele dagen geleden plaatsten de initiatiefnemers een filmpje van Pauwer op Facebook. ,,Daar hebben we hele leuke reacties op gekregen!" meldt journalist Natalie Overkamp (Ermelo van Nu). ,,Mensen vinden hem schattig. Dat was natuurlijk ook wat we graag wilden."    

 Jaarmarkt

Zaterdag organiseert de VVV Ermelo de Jaarmarkt waar net als voorgaande jaren verenigingen zich presenteren. Ook veel winkels staan met een kraampje op deze markt. Voor kinderen is deze markt altijd een hoogtepunt. Er is voor hen namelijk een speciaal deel gereserveerd waar ze op een kleedje spulletjes mogen verkopen om zo een extra zakcentje te verdienen. Dit vindt plaats op het Raadhuisplein. Daar staat ook een springkussen. Voor meer informatie of om een plekje te reserveren op de Kinderkleedjesmarkt kan men contact opnemen met VVV Ermelo, 0341-552200.