Bewuste keuze avondprogramma

ERMELO - Op maandagavond 25 september start het Beweegprogramma 50+ weer. Na het succes van vorig seizoen hopen de organisatoren ook nu weer op veel enthousiaste deelnemers. Ze hebben bewust gekozen voor een avondprogramma zodat mensen die overdag bezigheden hebben, nu ook mee kunnen doen.

Het is gelukt om weer een heel veelzijdig programma samen te stellen. Hierdoor krijgen deelnemers inzicht in welke sport zij leuk vinden en welke beweegactiviteit goed bij hen past. Dit leidt er toe dat men ook na het programma actief blijft. De activiteiten variëren van korfbal, trimzwemmen, balans en dans en tennis. Het programma duurt 12 weken. Kijk voor het volledige programma op www.heelermelobeweegt.nl bij sport- en beweegaanbod 50+.

Fitheidstest

Maandagavond 25 september wordt er afgetrapt met een intake fitheidstest. Deze wordt georganiseerd door Heel Ermelo Beweegt in samenwerking met Fysio-Ermelo Prins & Staal en Diëtist Ermelo. Aan het einde van de rit wordt er afgesloten met de evaluatie fitheidstest. Op deze manier ontstaat er een goed beeld wat de resultaten zijn van het programma. Deze fitheidstesten zijn daarom ook verplicht. Het doel is natuurlijk het vergroten van de conditie en fitheid. Tegelijkertijd krijgen ook maatschappelijke waarden als betrokkenheid, sociale verbinding, zelfstandigheid en participatie een impuls.

Aanmelden en kosten

Wie zich wil aanmelden kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Coördinator buurtsportcoaches Marjo de Groot is telefonisch bereikbaar via 06 499 80 235. De kosten bedragen € 52,50.