Gelderse Smaken in kleine musea

ERMELO/ REGIO - Afgelopen zaterdag is het project Gelderse Smaken van start gegaan. Acht Gelderse musea organiseren exposities, lezingen, workshops, culinaire wandelingen en andere activiteiten over de historie van voeding en gerechten in Gelderland. In museum Het Pakhuis is er tijdens Open Monumentendag de aftrap met verschillende workshops. De activiteiten sluiten aan bij de Romeinse periode, aansluitend bij de tentoonstelling Oog in Oog met de Romeinen. Doorlopend kunnen bezoekers 'Een buideltje vol smaak' maken (doorlopend te volgen) en er is een lezing met proeverij van Eet!Verleden om 14.00 uur. Reserveren is gewenst en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met 0341-760 777.

De activiteiten van dit project vinden plaats in het Van ’t Lindenhoutmuseum Nijmegen, Museum Nijkerk, Museum Het Pakhuis Ermelo, Museum Elisabeth Weeshuis Culemborg, Stadsmuseum Doetinchem, Museum Kasteel Wijchen, Museum Nairac Barneveld, en in het Flipje en Streekmuseum Tiel. Deze musea brengen gezamenlijk en gelijktijdig het thema Voeding en Gerechten op een verrassende wijze voor het voetlicht. Het betreft een nog niet eerder gerealiseerd samenwerkingsverband, dat voorkomt uit het Netwerk Directeuren Kleine Musea, onder leiding van Erfgoed Gelderland.