Verstilde beelden met verschillende technieken

ERMELO - Aanstaande zaterdag wordt er in Ateliers en galerie Leonardo da Vinci een nieuwe expositie geopend. Kunstenaars Henriëtte van Steeg en Natalie Overkamp exposeren zes weken lang hun werk in het kunstcentrum aan de Kerklaan 6 in Ermelo.

Centraal staat het woord 'noiseless' en veel werk is dan ook verstild. Dat is dan ook een grote overeenkomst tussen de digitale beeldbewerkingen van Natalie Overkamp en de driedimensionale werken van Henriëtte van Steeg. Overkamp is naast beelddenker vooral ook beeldmaker. Ze rolde na de Fotovakschool de journalistiek in. Zo maakte ze beeldende teksten en foto's. ,,Toch gaf mij dat niet alle voldoening die ik voor ogen had," vertelt de fotografe. Daarom begon ze haar gemaakte beelden te 'mengen' en ontdekte ze de mogelijkheden van de digitale vormgeving. ,,Door met verschillende lagen te werken, ontdekken mensen die mijn werk bekijken ook steeds weer nieuwe dingen." Natalie Overkamp zoekt vaak naar stillevens en urban verval. ,,Door de compositie, de lichtval en het perspectief wil ik beelden creëren die meer zijn dan de werkelijkheid. Ik vind het dan ook mooi dat toeschouwers andere dingen erin zien dan ik op voorhand had bedacht."

Minimalisme

Henriëtte van Steeg -visual artist-Verbinding, stilte en minimalisme zijn een terugkerend gegeven in haar werk. Het kleurgebruik is veelal rustig, waarbij de vorm en/of verbeelding zich mag laten spreken. Bij elk kunstwerk wat ze maakt staat het proces van het maken voorop. Ze zoekt graag tegenstellingen op en speelt met perspectieven en balans. Zo is in ieder van haar kunstwerken een vorm van rust en beweging te vinden. Ze werkt met diverse materialen en verstaat meerdere disciplines. Voor het realiseren van haar beelden, schilderijen en ruimtelijk werk, vindt ze materiaal. Ze ziet en voelt een idee en gaat op pad. De expositie is ook te zien tijdens de Nationale Kunstweek 2017. De gemeente Ermelo participeert hier in samenwerking met de Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK) en met de Stichting Ateliers en Galerie Leonardo da Vinci.

De opening, die vrij toegankelijk is, vindt plaats op zaterdag 28 oktober om 15:00 uur. Deze hoeft, wat de kunstenaars betreft zeker niet ' noiseless' te zijn.