Dementie en geestelijke verzorging

ERMELO – Op donderdag 2 november is geestelijk verzorger Alie Kortrijk te gast bij Alzheimer Café Ermelo. Kortrijk is al jaren geestelijke verzorger in een verpleegtehuis en zij komt mensen met dementie en hun problematiek dagelijks tegen. 

Daarnaast is zij Humanistisch Raadsvrouw en zij zal tijdens deze avond vanuit haar ervaring en visie een inleiding houden en vervolgens vragen beantwoorden. Wanneer wordt bijvoorbeeld een geestelijke verzorger ingeroepen? Hoe geef je steun bij het proces dat dementie heet en hoe geef je steun in de laatste levensfase? Geef je alleen steun aan diegene die dementeert of krijgen mantelzorgers ook steun? Heeft het leven nog zin en hoe ga je om met rouw? Op deze vragen en vragen die het publiek heeft zal zij ingaan.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.