Spaanse gezelschap in optocht door Ermelo

ERMELO - Nog twee weken en dan komt Sinterklaas met een heleboel Pieten traditiegetrouw naar Ermelo. Op zaterdag 18 november is de intocht die aanvangt met een optocht naar het Raadhuisplein. Daarna gaat het gezelschap op weg naar Het Pakjeshuis op het Molenaarsplein. Ook Pauwer, de kleine pauwenmascotte zal er op 18 november bij zijn.

Sinterklaas hoopt rond 14.00 op het Raadhuisplein te zijn. Vanaf 14.30 uur is er ook van alles te doen op het Molenaarsplein. Daar wachten de kinderen op het Spaanse gezelschap, die vanaf die dag ook zal verblijven in Het Pakjeshuis. Dit jaar heeft de Sint ook gezorgd voor een speciale wasserette waar pietenpakken, maar ook de tabberd kunnen worden gewassen. Kinderen kunnen daar ook zelf aan de slag met zeep.

Theatergroep Spiegel 

 Speciaal voor Het Pakjeshuis heeft Theatergroep Spiegel weer een familievoorstelling gerealiseerd. De voorstelling, die de titel 'Sinterklaas is geen ouwe sok' mee heeft gekregen, is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kaartjes voor de voorstellingen van 25 november en 3 december zijn vanaf nu verkrijgbaar bij museum Het Pakhuis.

Programma

Het Pakjeshuis heeft weer een volle agenda; de brandweer komt langs en ook de Maanlichtwandeling zal dit jaar niet ontbreken. Ook kunnen kinderen weer ontbijten met de Sint en zijn er weer pannenkoeken in de Piet Cuisine. Als de stoomboot maar op tijd is. Want eerst zal Sinterklaas nog aan land moeten komen. En dat is ieder jaar weer spannend. Zodra hij in Dokkum gearriveerd is, heeft hij beloofd naar Ermelo te komen. Daar start de optocht om 13.30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum richting Gamma, kruising Groeneweg/ Dr. Holtropstraat richting het spoor. Via de Van Dalelaan, Schoolpad, Kerklaan, Stationsstraat gaat hij naar het Raadhuisplein. Aansluitend brengt de stoet een bezoek aan De Enk en dan gaat men naar Het Pakjeshuis.