Ontmoeten staat centraal

ERMELO - Donderdagavond werd er veel gelachen in Pinel aan het Raadhuisplein. Ermeloërs en statushouders kregen dans- en theaterles en dat zorgde voor veel gezelligheid en ontspanning. Het is een initiatief van Stichting Vluchtelingenwerk Ermelo, Welzijn Ermelo en Cultuurkust.

Er bleek bij statushouders een behoefte te zijn om kennis te maken met andere Ermeloërs. Op initiatief van Welzijn Ermelo is er contact gelegd tussen Cultuurkust en Stichting Vluchtelingenwerk Ermelo en is gezamenlijk een project opgezet met als doel kennismaken met diverse kunst – en cultuur disciplines, maar vooral ook met elkaar. Als proef is gestart met een cyclus van drie weken; in de eerste week kwamen schilderen en theater aan bod. Afgelopen week stonden theater en dans op het programma en volgende week wordt er getekend en gedanst. Het project is succesvol; de afgelopen twee weken hebben 22 deelnemers meegedaan aan de workshops.

Vervolg

Tim Smit en Roelinka Schouwstra van de afdeling projecten bij Cultuurkust zijn enthousiast: ,,Zinnig dat het er is. Het is een mooie manier van andere Ermeloërs ontmoeten. Wat mij betreft kan dit niet genoeg gestimuleerd worden,’’ zegt Tim Smit. ,,De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig, er wordt gedanst en er worden theatrale oefeningen gedaan , maar er wordt vooral ook heel veel met elkaar gelachen,’’ vult Roelinka Schouwstra aan. Er wordt nu nagedacht over een vervolg. Vanwege het succes bestaat de wens om het aanbod uit te breiden.Schouwstra: ,,Wellicht dat we een programma gaan aanbieden waarbij deelnemers voor één discipline kiezen, zodat ze bijvoorbeeld meerdere weken achter elkaar toneel spelen. Ik wil overigens via deze weg benadrukken dat de lessen niet alleen bedoeld zijn voor statushouders. Juist ook iedereen die in Ermelo op een laagdrempelige manier kennis wil maken met dans, theater, beeldende kunst en elkaar is welkom.’’