Extra filmavond Oudheidkundige Vereniging Ermeloo

ERMELO – Wegens het enorme succes van de in maart gehouden filmavond over Oud Ermelo, heeft de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo besloten deze filmvoorstelling nogmaals te vertonen.

Wegens overweldigend succes en op veler verzoek, wordt de filmvoorstelling van oud Ermelo wederom vertoond. In de herhaling, dus. Dick Boll heeft van veel verkregen oud beeldmateriaal dat nog op zolders tevoorschijn is gekomen, een boeiende film gemaakt. Hij heeft voor het programma (oude) filmbeelden gezocht van verdwenen winkels en bedrijven in Ermelo. Deze winkels, en natuurlijk de eigenaren waren bij iedereen bekend. Zo zullen ongetwijfeld Postma Supermarkt, IFA Zelfbediening, slagers Van der Vlis en Goettsch, Griffioen, De Ster, Kwalitaria van Cocky en het oude postkantoor voorbij komen. Daarnaast komen de zorginstellingen Rehoboth en ziekenhuis Salem in beeld. Na de pauze wordt het programma vervolgd met een wandeling door de oude Stationsstraat. Deze wandeling wordt door middel van oude foto’s in beeld gebracht: vanaf Riemer naar het oude dorp. Dick Boll heeft voor deze presentatie recent veel oude foto’s verzameld van mensen die er in de jaren vijftig en zestig woonden en werkten. Hij zal de fragmenten op de avond toelichten.
De avond vindt plaats op woensdag 29 november in de Immanuëlkerk en begint om 19.30 uur. De zaal is al om 18.45 uur open en de toegang is gratis.