Jonge mantelzorgers mogen naar de bioscoop

ERMELO - Vaak wordt bij mantelzorg gedacht dat alleen volwassenen mantelzorg geven. Echter kinderen tussen 6-23 jaar die langdurig thuis te maken hebben met zorg voor ziekte of beperking van gezinslid of hun naasten worden jonge mantelzorgers genoemd. Een moeder die verslaafd is, een oma die dementeert, een vader die vaak somber is of een gehandicapte broer of zus kunnen een langdurige zorg thuis veroorzaken.

Meestal wordt er niet over gesproken dat omdat het is zoals het is thuis. De kinderen groeien op met zorg thuis, zorg die vanuit een natuurlijke wijze is ontstaan en gegroeid. Deze kinderen ontwikkelen zich met een zorg thuis. Begrip en erkenning is van groot belang in ontwikkeling van kind en geeft hierdoor mogelijk ook meer ruimte voor balans om de zorg goed en gezond te blijven, continueren Welzijn Ermelo is gestart met nieuw project voor Jonge Mantelzorgers ”inloop JMZ”.
Jonge mantelzorgers zijn van harte welkom om op elke eerste week van de maand op woensdagmiddag en donderdagavond deel te nemen aan gezellige inloop voor Jonge mantelzorgers. Eerstvolgende inloop JMZ vindt plaats op woensdagmiddag 6 december 14.00-16.00 uur en donderdagavond 7 december 19.00 -20.30 uur. Deelname is gratis en koffie/thee of frisdrank tegen betaling. Ermelose (jonge)mantelzorgers die zich nog niet hebben aangemeld voor de jaarlijkse waardering – de bioscoopbon vanuit de gemeente Ermelo kunnen zich nog tot 15 december 2017 opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jonge mantelzorgers kunnen na deze aanmelding de bioscoopbon ophalen tijdens eerstvolgende inloop JMZ bij Plaza.