Daphne Mensink presenteert Project

ERMELO - Het Alzheimer Café Ermelo heeft 7 december als gastspreker Daphne Mensink. Zij is initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project DemenTalent in Apeldoorn.

Het project wil mensen met dementie een taak bieden in de maatschappij, gebruikmakend van de talenten die hen resten. Het project helpt om isolatie en vereenzaming door de ziekte te voorkomen. Bij DemenTalent gaat het over het in hun kracht zetten van mensen met dementie. Kijk naar hun talenten, naar wat zij wel kunnen. Zet deze talenten in in de maatschappij door hen er als vrijwilliger bij te betrekken. Hierdoor voelen zij zich nuttig en waardevol, en dit gevoel is extra belangrijk omdat het gevoels-en emotieleven van mensen met dementie erop vooruitgaat. Door gebruik te maken van hun talenten in de maatschappij, blijft de aansluiting met de maatschappij behouden en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren. Enkele deelnemers aan het project komen mee naar Ermelo.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij dit onderwerp is ieder welkom die geïnteresseerd is in DemenTalent