Het Pakhuis toont culinaire tradities uit de Romeinse keuken 

ERMELO - Erfgoed verbindt, Europa inspireert. Dat is het Nederlandse thema van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in 2018. Voor museum Het Pakhuis is dit een bekend element en de medewerkers zijn dan ook al druk met de voorbereidingen voor de nieuwe tentoonstelling. Maar voor het zover is, laten ze ook in de kerstvakantie zien welke rol lokaal erfgoed kan spelen. Daarom melden ze: ,,Sluit het jaar cultureel en culinair af met een bezoek aan Het Pakhuis!"

Aansluitend op de tentoonstelling ‘Oog in Oog met de Romeinen’ is er in de kerstvakantie namelijk van alles te beleven. Volgend jaar zal er een nieuwe tentoonstelling geopend worden rondom het thema grafheuvels. Een deel van de huidige tentoonstelling zal zeker te zien blijven, maar voor de volledige Romeinse ervaring moet je een bezoek niet langer uitstellen. Tijdens deze tentoonstelling worden namelijk alle zintuigen geprikkeld, dat zorgt voor een totaalervaring die men niet snel zal vergeten. Ook worden er nog extra activiteiten georganiseerd, de meesten met een culinair tintje. Deze zijn in samenwerking met zeven andere Gelderse Musea ontwikkeld onder te titel Gelderse Smaken. Wie nog inspiratie op wil doen voor het kerstdiner of de nieuwjaarsborrel, krijgt wellicht nieuwe culinaire inzichten van de Romeinen. Op zaterdag 23 en 30 december kan men van 10:30 tot 16.00 uur kennismaken met de gebruiken in de Romeinse keuken. Op donderdag 28 december kan iedereen van 14.00 tot 16.00 uur  aan tafel! Help koken volgens Romeinse tradities. ,,Neem een kijkje in de Romeinse keuken en help mee om een echte Romeinse lekkernij klaar te maken," zegt museumdirecteur Germa Greving uitnodigend.  

www.hetpakhuisermelo.nl Reserveren is niet nodig en deelname aan de activiteiten is gratis. Wel geldt de normale museumentree.