Kerstboom wordt wensboom

ERMELO - Terwijl de sneeuw smelt en de kans op een witte Kerst is verkeken maken de figuranten en de marktkooplieden van de Veluwse Kerstmarkt zich op om er een winters feest van te maken.

Bruna Ermelo heeft Geronimo Stilton uitgenodigd voor een signeersessie en Gv. Sparta heeft de danskleding klaar gehangen. Het belooft een gezellige drukte te worden tijdens de inmiddels traditionele Veluwse kerstmarkt as zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur in het centrum van Ermelo.

Muziek

Er komen ruim 130 kramen vanaf de kruising met 't Abdij tot en met het Raadhuisplein. Tevens is er een grote verscheidenheid aan muziek en andere activiteiten. De EDG drumfanfare is weer van de partij. Ook het popkoor 4-US en het SOS Matrozenkoor uit Apeldoorn vertolken een aantal kerstliederen. Daarnaast is er doedelzakmuziek en zullen de figuranten in grootmoederstijl niet ontbreken om extra sfeer te geven aan het geheel.  Op het Raadhuisplein is tussen 14.00 - 15.00 uur een koor en samenzang van diverse kerstliederen.

Verbinden

Tijdens de Veluwse Kerstmarkt laat ook de organisatie van het Langste Ontbijt van Ermelo (LOvE) van zich horen. In navolging op het succes in 2016 zal er volgend jaar op zaterdag 26 mei een tweede editie worden georganiseerd. Het Langste Ontbijt van Ermelo wordt georganiseerd voor en door inwoners van Ermelo om elkaar te ontmoeten en zo meer verbinding te krijgen. Voor 2018 is er een goed doel aan gekoppeld namelijk de stichting Leuk Gelukt. ,,Deze organisatie zet zich in voor Ermelose tieners tussen de 13 en 16 jaar uit minder bedeelde gezinnen zodat deze tieners doen wat andere tieners ook doen,” zegt een van de initiatiefnemers van de LOvE, Herman Bolhuis. Om alvast een start te maken met het genereren van geld voor Leuk Gelukt slaan de organisaties nu al de handen ineen. Op zaterdag 16 december tijdens de Veluwse Kerstmarkt en op zaterdag 23 december staan de vrijwilligers van de beide organisaties in het centrum van Ermelo (terras van De Volksmond) met een LOvE Kerstballen actie. Voor € 5,00 kan men een doorzichtige kerstbal kopen waar een kerstwens ingestopt kan worden. De wens moet betrekking hebben op een inwoner van Ermelo. Deze kerstbal wordt opgehangen in de kerstboom op het Pauwenplein. Van elke verkochte Kerstbal gaat € 2,50 naar de Stichting LOvE voor de organisatie van het Langste Ontbijt. Zaterdag 23 december worden om half acht ‘s avonds drie kerstwensen getrokken door advocaat Angelique Verweij van VBV advocaten uit Ermelo.