'Vrije samenleving is niet vanzelfsprekend'

ERMELO - BurgerBelangen Ermelo vindt stemmen een feest. Tijdens de verkiezingscampagne biedt deze lokale partij dan ook een feestprogramma. ,,Wij zijn van mening dat het iets moois is om je stem te laten horen," zegt Bart van der Knaap, lijsttrekker.

Hij doelt erop dat een vrije samenleving en democratie niet iets vanzelfsprekends zijn. ,,Een aantal mensen proberen lokaal idealen te verwezenlijken en de burgers kunnen gewoon zelf beslissen wat het best bij hen past! Men kan dus zelf 'politiek shoppen'. Iets dat elders in deze wereld niet zo gemakkelijk gaat." Of BurgerBelangen straks de grootste partij in de gemeenteraad wordt of een andere partij, dat hoeft op 16 maart voor Van der Knaap niet het gesprek worden. ,,Wij van BurgerBelangen Ermelo maken er graag een feest van dat u de keus mag bepalen en hopen daarbij dat Ermelo straks de gemeenteraad krijgt waar de Ermeloërs gelukkiger van wordt. Dat uw stemt telt en dat we door gewoon samen te doen een mooier Ermelo ervan maken."

De kandidaten van BurgerBelangen Ermelo staan samen met de medewerkers van De Veluwe in de bediening. Dat doen zij graag tijdens 'Het feest voor democratie'. ,,Dat zullen wij houden, 16 maart in Café De Veluwe, tegenover de Ermelose molen De Koe. Gesterkt door Ermelose artiesten als Egbert Dijkhuis en DJ Yade hopen wij deze avond samen, met verschillende meningen en opvattingen, gezellig samen te zijn."