Terug in de tijd als opening van nieuw seizoen

ERMELO - Beleef de Middeleeuwen op zaterdag 7 april op het Molenaarsplein in Ermelo. In samenwerking met VVV Ermelo, Molen de Koe en de Oudheidkundige vereniging organiseert Museum Het Pakhuis voor de vierde keer dit historische evenement.

,,Het Molenaarsplein leent zich fantastisch om zich te laten omtoveren tot een Middeleeuws marktplein," vertelt Christa Logtenberg, conserator van het museum. Een scala aan marktkramen met Middeleeuwse producten, hapjes en drankjes, maar ook muziek (Datura) en figuranten in Middeleeuwse kledij zorgen ervoor dat deze periode uit de geschiedenis weer tot leven komt. Ook de goochelaar is weer van de partij.

Lente

Lokale ondernemers hebben hun medewerking toegezegd. Jolanda Schuur van Joviaal komt brood bakken op primitieve wijze en ook Reinier Kaper (Reintje de Vos) zet zijn Middeleeuwse tent weer op. ,,Het evenement vormt een goed moment om de donkere winter achter je te laten en de lente te verwelkomen," stelt Logtenberg. Voor Museum Het Pakhuis vormt dit Middeleeuws feest de aftrap van een seizoen vol evenementen en activiteiten.

Ter lering ende vermaeck

Maak op feestelijke wijze kennis met het verleden. Behalve de Middeleeuwse markt zijn er tal van spelletjes en activiteiten die voor jong en oud de middeleeuwen doen herleven. Speel een middeleeuws kegelspel en oefen je riddervaardigheden door te ringwerpen, zwaardvangen en boogschieten. Leer schrijven met een ganzenveer en geniet van de kunsten van Jannes de goochelaar. Boer Piet maakt er met zijn dieren een gezellige beestenboel van. Iedereen is welkom tussen 11 en 16 uur.