'We moeten cultuurhistorie van Ermelose hei levend houden' 

ERMELO - Vanmorgen hebben Folkje Spoelstra, Ronald van Veen en Dick Tillema namens de ChristenUnie Ermelo nog drie lammetjes van de Ermelose schaapskudde geadopteerd. De CU Ermelo had beloofd per zetel een lammetje te adopteren en maakte daar zes weken geleden al een start mee toen CUtie als eerste adoptielam benoemd werd.

Naast CUtie behoort nu ook Christune, Wolkje en Lammert tot de adoptielammetjes van de partij. Vijftien jaar geleden stond de ChristenUnie Ermelo spreekwoordelijk aan de wieg van de oprichting van de Schaapskooi en nu staat de partij aan de 'wieg' van de vier lammetjes. Dinsdagavond werd tijdens de raadsvergadering in verband met het vertrek van raadslid Ruud van Eijle, overigens ook gecollecteerd voor de Schaapskooi. Van Eijle is namelijk de nieuwe voorzitter van de Stichting Schapedrift. Hij nam de voorzittershamer over van Ab van der Does. Het is een bijzonder jaar omdat de schaapskooi haar 15-jarig bestaan viert. 

Adoptieplan

De ChristenUnie draagt de schaapskooi al jaren een warm hart toe en adopteert daarom dit jaar ook vier lammetjes. Dit is volgens Ronald van Veen symbolisch om te laten zien hoe belangrijk deze raadsleden schaapskooi en de kudde vinden. ,,De schaapskooi is een mooie combinatie van recreatie en natuurbeheer. Deze locatie trekt veel bezoekers van binnen en buiten onze gemeente," zegt Van Veen enthousiast. Als gids op landgoed Staverden weet Van Veen hoe belangrijk het is om goede aandacht te besteden aan recreatieve voorzieningen. ,,Die zijn nodig om de natuur- en cultuurhistorie beleefbaar te maken. De schaapskooi laat op een mooie manier zien hoe we de unieke cultuurhistorie van de Ermelose hei levend kunnen houden op een manier die ook nog eens aantrekkelijk is voor onze vakantiegasten."