Vrijwilligers zoeken vrijwilligers

ERMELO – Museum Het Pakhuis en Molen de Koe vormen samen het culturele kloppend hart van Ermelo. De activiteiten en evenementen op het Molenaarsplein zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van vrijwilligers. ,,Net als de molen heeft Museum Het Pakhuis een fantastisch team dat gezamenlijk het museum draaiende houdt," zegt Maud Onderweegs, die verantwoordelijk is voor het vrijwilligersteam bij het museum. Omdat er plaats is voor nieuwe vrijwilligers kan iedereen op zaterdag 19 mei kennismaken met de diversiteit van vrijwilligerswerk in het museum.

Voor verschillende functies op het gebied van educatie, collectiebeheer, klussen en het ontvangen en begeleiden van gasten is Het Pakhuis op zoek naar vrijwilligers. ,,Kom erbij! Je kunt ons al helpen vanaf één dagdeel per maand," aldus Onderweegs. Andersom genieten vrijwilligers van Het Pakhuis van een aantal exclusieve voordelen. Zo worden zij onder andere uitgenodigd voor openingen van tentoonstellingen en ontvangen zij een museumkaart welke toegang biedt tot meer dan 400 musea in Nederland. Bovendien is vrijwilligerswerk in een museum zeer belangrijk en nuttig. ,,Met elkaar houden we ons erfgoed in stand voor volgende generaties. Hoe dit in zijn werk gaat leggen de vrijwilligers graag aan je uit op zaterdag 19 mei."

Creatieve dag

De gehele maand mei viert buur van Museum Het Pakhuis Molen de Koe zijn 10-jarig jubileum. Op zaterdag 19 mei viert de molen feest met een creatieve dag. Doe mee met de bakwedstrijd 'Heel Ermelo bakt', volg een creatieve workshop of bezoek de jubileumtentoonstelling in Het Pakhuis. Natuurlijk zijn naast de tentoonstelling over Molen de Koe ook Graven naar Goodies en Oog in Oog met de Romeinen te zien. Museum Het Pakhuis zet zich in om het verleden van Ermelo en omgeving een gezicht te geven. Door erfgoed te verzamelen, beheren en presenteren en door het organiseren van evenementen zoals Middeleeuwse markt en Het Pakjeshuis heeft het museum een belangrijke sociale functie in de gemeente.